Olvasnivaló

A megtévesztett harmincasok

2011. 03. 21.

A harmincasok az a korosztály, akik bizonyos értelemben már túl vannak a szexen és sokszor csak mint valami újabb teljesítendő feladatként képesek gondolni rá. Ezek a nők rendkívül leterheltek, óriási elvárások nehezednek rájuk úgy anyaként, mint feleségként vagy a munkahelyen...

A megtévesztett harmincasok

A harmincasok az a korosztály, akik bizonyos értelemben már túl vannak a szexen és sokszor csak mint valami újabb teljesítendő feladatként képesek gondolni rá. Ezek a nők rendkívül leterheltek, óriási elvárások nehezednek rájuk úgy anyaként, mint feleségként vagy a munkahelyen. Mindent elsöprő szenvedélyek helyett amire ők valójában vágynak az sokkal inkább a figyelem és a megértés.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezt a nemzedéket alaposan félrevezették, hogy a harmincas nők problémája társadalmi gyökerű.„Ez a generáció végig azt hallgatta, hogy teljesítenie kell, szexuális értelemben is. A teljesítőképesség kultusza, amely a pornográ­fiában és az üzleti életben egyaránt jelen van, kiirtotta az érzékiséget ebből a korosztályból. Ennek ellenére továbbra is a szexuális kapitalizmus igájába hajtják a fejüket: a számok, a mennyiségek bűvkörében élnek”, állítja Vincent Cespedes francia filozófus. Hogy miként lettek megtévesztve a mai harmincasok, arról bővebben szól az Elle magazin márciusi lapszámában a Szenvedély 20, 30, 40, 50 évesen című írás. .

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett