Szépség

A nyári sminkelés szabályai

2012. 06. 04.

A strandon sem kell lemondanunk a sminkelésről, ha fényvédős és vízálló termékeket használunk. De nem árt, ha természetes marad az összhatás.

A nyári sminkelés szabályai

Nyaralás előtt
A szempillákat festessük be a kozmetikusunkkal, így a spirált akár otthon is hagyhatjuk. Alapozónkat cseréljük színezett hidratálóra, így szép lassan hozzászokunk a könnyebb, áttetsző fedéshez, így mire szóba kerül a strandolás, akár el is tudjuk engedni a télen megszokott tökéletes fedés adta biztonságérzetet.

A strandon
Arc: Az erős napfényben minden látszik, ezért a legjobb, ha minél kevesebb sminket használunk. Ha problémás a bőrünk és a strandon is fontos számunkra a bőrhibák elfedése, használjunk vízálló, magas fényvédelemmel ellátott kompakt vagy folyékony alapozót. Egyébként egy színezett naptej vagy napozókrém is elegendő. Pirosítónak krémes vagy zselés állagút válasszunk, ezeket az ujjunkkal könnyen felvihetjük, és jobban eggyé válik a bőrrel, így természetesebb, ráadásul tartósabb is. Ha világos a bőrünk, rózsás vagy barackos árnyalatot válasszunk, viszont ha már van egy kis alapszínünk, jöhetnek a bronz tónusok.
Szem: A szemeket arany, bronz vagy réz tónusokkal sminkelhetjük, ezek szépen csillognak a napfényben, amellett színük nem nagyon tér el a bőr tónusától, ezért természetes hatásúak. Ha szemfestéket is használunk, krémes állagút válasszunk, ez tartósabb, nem maszatolódik el, és nem jön le olyan könnyen. Ha csak ceruza formájában alkalmazzuk a színeket, a felső pillák tövében húzzunk csak kontúrt, azt is minél vékonyabban, alul pedig egyáltalán ne, mert az könnyen elkenődik. Ha ragaszkodunk a szempillaspirálhoz, válasszunk vízállót – ha szőke a hajunk és a szemöldökünk, barnát, sötét haj esetén pedig feketét. Mivel ebben az esetben csak a pillák színezése a lényeg, hogy minél természetesebb összhatást kapjunk, kerüljük a drámai hatású, göndörítő, dúsító spirálokat, és minél vékonyabb rétegben vigyük fel a festéket.
Száj: Az ajkakra ne vigyünk fel élénk árnyalatú rúzst vagy szájfényt, inkább használjunk natúr vagy színezett ajakbalzsamot. Ez utóbbiak enyhe színe szép, természetes tónust kölcsönöz a szájnak, inkább csak a saját árnyalatát élénkíti, így egyáltalán nem hivalkodó.

Nyaralás után
A szépen lebarnult bőrön minden jól mutat, ami csillog, fényes. A bronz és réz árnyalatok selyemfényű változataival tovább hangsúlyozhatjuk barnaságunkat. Ezeket nemcsak a szemeken vagy az arcon, arcpír formájában használhatjuk, hanem a szájon is, így még harmonikusabb lesz az összhatás. Mivel a napbarnított bőrön kevésbé látszanak a bőrhibák, így problémás bőr esetén sem kell alapozót használnunk, elég csak egy sötétebb árnyalatú színezett nappali krém. Mivel a nyári smink a fény és a csillogás jegyében készül, kerüljük a mattító hatású púdereket. Ha bőrünk átfényesedésre hajlamos, használjunk mattító gélt, de csak az orr, áll és homlok területén. Ez sokkal természetesebb matt hatást kölcsönöz, mint a púderek.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett