Szépség

A nyári hajápolás szabályai

2012. 06. 04.

A napfény, a só, a pára egykettőre tönkreteheti tincseinket, ezért a frizuránál legfontosabbak az előkészületek és a megfelelő védelem.

A nyári hajápolás szabályai

Nyaralás előtt
Ha mindenképpen nyaralás előtt akarjuk festetni vagy melíroztatni a hajunkat, 3-4 héttel előtte tegyük, hogy legyen ideje regenerálódni. A festésnél érdemes szem előtt tartanunk, hogy a nap hatására a barna és a vörös árnyalatok világosabbak, míg a szőkék élénkebbek lesznek, ugyanakkor a hidrogén hatására a haj nagyon kiszárad. Utazás előtt egy héttel mindenképpen vágassunk a végekből, mert a töredezett végek még töredezettebbek lesznek a nap káros sugarai hatására. Hetente kétszer használjunk hidratáló, tápláló hajpakolást, ezzel fokozzuk a hajszálak nedvességtartalmát, így ellenállóbbak lesznek a nap, só, klóros víz szárító hatásával szemben.

A strandon
Ha nagyon rövid a hajunk, vagy el van választva valahol, könnyen leéghet a fejbőrünk, ezért ne feledkezzünk meg a megfelelő védelemről: fújjuk be napozó permettel. A tincsekre használjunk fényvédőfaktoros hajápoló spray-t vagy olajat, ezek azért is nagyon hasznosak, mert nem csak a káros környezeti hatások okozta sérülésektől és kiszáradástól védik meg a hajszálakat, de festett haj esetén megakadályozzák, hogy a szín kifakuljon vagy átalakuljon. Mivel a hajvégek a legérzékenyebbek, a legjobb, ha a strandon lazán kontyba tekerjük a frizuránkat és a végeket bedugdossuk a konty belsejébe, hogy ne érhesse a napfény. Mielőtt vízbe mennénk, csapvízzel öblítsük át a hajunkat, mert ettől a hajszálak rostjai feltöltődnek, ez pedig megakadályozza, hogy a sós tengervíz vagy a medence klóros vize bejusson a hajszálak belsejébe. A fürdőzés után pedig újra alaposan öblítsük át, hogy megszabaduljunk a hajszálakra rakódott sótól és klórtól.

Nyaralás után
Mosás után a levegőn szárítsuk meg a hajunkat, hogy minél természetesebb legyen a végeredmény. A sós víz hatására enyhén kócos és hullámos, szexi rock n'roll frizurát a strandon kívül is megvalósíthatjuk egy egyszerű hajformázással, az erre a célra készült tengerisós göndörítő hajpermetek segítségével. Ennél a frizuránál csak mosás után, a még vizes hajat fésüljük át. Ha a hajunk egyenes szálú, hajápoló szérummal és hajfénnyel simítsuk át. Ha festett hajunk van, folyamatosan használjunk színmegőrző samponokat és balzsamokat, és hetente legalább kétszer tegyünk mélytápláló pakolást a hajunkra. 5-10 percig hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük le. Minden egyes mosás után használjunk hajvégápolót, így tökéletesen regenerálhatjuk a nyaralás okozta sérüléseket, töredezést.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett