Divat

Kizöldülünk 2017-ben!

(X) 2017. 01. 06.

A Pantone Color Institute idénre a természet egy vibráló árnyalatával lepett meg minket.

2000 óta a Pantone Color Institute minden évre kiválasztja azt a színt, ami a legjobban megfelel a közhangulatnak. Az éppen aktuális szín befolyásolja a trendeket mind a lakberendezés, az építészet, a divat, de még az élelmiszeripar világában is. 2016-ban a megszokottól eltérő módon két színt választottak, és idén is sikerült meglepetést okozniuk: a Greenery üde zöldjére esett a választás.

Laurie Pressman, a Pantone alelnöke szerint egyre nagyobb az igény arra, hogy kapcsolatban legyünk a természettel és a valósággal, meg kell tanulnunk elszakadni a technológiától. Ez a szín az egységről és a közösségről szól. Minimalista és környezettudatos, előtérbe kerülnek az újrahasznosított anyagok. A tavasz első hajtásaira emlékeztet, az újjászületést és az újrakezdést szimbolizálja.

greenery

Gucci SS17

Úgy tűnik a divattervezők is osztják ezt a véleményt, hiszen ez a szín dominált a New Yorki-i divathéten, bekerült többek között a Gucci, Kenzo, Michael Kors, Zac Posen és több  divatház repertoárjába.

Ezen felül a Pantone a 90-es évek óta minden évben kiad egy palettát, ami meghatározza a tavasz színvilágát. 2017 tavaszán ezek a színek lesznek a meghatározóak:

pantone17

pantone17_2

A színek balról jobbra, felülről kezdve: Island Paradise, Flame, Lapis Blue, Primrose Yellow, Island Paradise. Bottom Row: Hazelnut, Kale, Pink Yarrow, Greenery, Pale Dogwood.

És milyen trendek várhatóak még az új évben? A következő példákból is látszik, hogy nem fogunk unatkozni tavasszal. Érdemes még az új év beköszönte előtt kiszortírozni a szekrényeket, hogy biztos beférjenek a legújabb, legdivatosabb darabok.

●      Csík minden mennyiségben! Legyen az bohó vagy bankár stílus, vízszintes és függőleges csíkokat fogunk hordani tavasszal.

stripes17

●     Félvállas, illetve kivágott vállas megoldások A legtöbb designer szerint idén tavasszal nincs helye az unalmas ujjaknak. Legyen az ejtett vagy kivágott vállú felső, az biztos, hogy valahogy ki fog lógni az a bőrfelület.

shoulders17

●     Visszahajtott derekak Ez a szezon nem az unalmas derékvonalról fog szólni, minden ruhadarab az aszimmetriára törekszik. Ezekkel az alsórészekkel biztos nem lehet majd öveket hordani.

corsets17

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett