Divat

Öltöztetni vagy nem öltöztetni? Designerek a Melania Trump vitában

ELLE 2017. 01. 03.

Ki örül, ha a leendő first lady viseli a darabjait, és ki nem?

 
Stefano Gabbana: PRO

Stefano Gabbana: PRO

Miután Melania egy Dolce Gabbana ruhában jelent meg szilveszter éjszakán, ezzel a képaláírással posztolta a képet: "MelaniaTrump #DGwoman ❤❤❤❤❤ thank you 🇺🇸 #madeinitaly🇮🇹".

Az Egyesült Államokban a first lady öltözködése fontos kérdés, az elnök felesége, Jackie Kennedytől Michelle Obamáig, mindenképpen stílusikon. Azzal, amit visel, üzenetet közvetít, trendeket teremt, állást foglal. Michelle Obama külön gondot fordított rá, hogy felélénkítse a divatipart. Azzal, hogy független amerikai tervezők kreációit viselte, fellendítette az üzletüket. Ahogy lassan valósággá válik Trump elnöksége, a designerektől azt kérdezgetik a különböző médiumok, hogyan állnak Melania Trumphoz.

 

Sophie Theallet dobta be a témát a nyilvánosságnak, amikor november 17-én egy azóta sokat olvasott kéréssel fordult tervező kollégáihoz a neten: „a Melania férjének elnöki kampányával elszabadult rasszista, szexista, xenofób retorika nem kompatibilis azzal az értékrenddel, ami a sajátunk”. Azóta több designer – közöttük Marc Jacobs, Tom Ford és Derek Lam – jelentette ki, hogy nem öltözteti Trumpot, míg mások – Diane von Fürstenberg, Thom Browne, Tommy Hilfiger – másképp vélekednek. Nézzünk néhány véleményt! Pro vagy Kontra?

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett