Divat

Divatblogok a nagyvilágból – Dark Wings City

Sors Rita 2012. 10. 29.

Minimalizmus mindenek felett – így lehetne jellemezni a brazil Pedro blogját, aki feltörekvő divattervező és Angliában él. Azon túl, hogy megmutatja saját öltözködési stílusát, és számtalan DIY ötlete van, rendszeresen megleshetjük az általa tervezett ruhadarabokat, kiegészítőket is. Mindemellett Pedro hisz abban, hogy minden emberben van annyi kreatív energia, hogy létrehozza azt, amit csak szeretne – és ezzel a gondolattal végképp belopta magát a szívünkbe.

Divatblogok a nagyvilágból – Dark Wings City

Mióta írod a blogod, miért kezdted el, és mi a hosszú távú célod vele?
Azóta írom a Dark Wings City-t, amióta Angliába költöztem. Azért kezdtem el, mert nem voltak barátaim és magányosnak éreztem magam. A blog jó ötletnek tűnt arra, hogy kifejezzem magam és írhassak mindenféléről, de leginkább a kedvenc témámról: a divatról.

Mit csinálsz a blogolás mellett?
Ez az adott naptól függ: általában a saját kollekcióimat tervezem és könyveket, valamint magazinokat olvasok.

Szerinted miért jó követni a blogod?
Úgy gondolom, hogy jó blogger vagyok, aki alapvetően a divatról beszél, és mindezt közérthetően teszi. Próbálok egy rám jellemző esztétikát tartani a blogomon, ami szerintem nagyon fontos minden blog esetében.

Mi inspirál a leginkább?
Rengeteg dolog: a dizájnerek, a művészet, az építészet, de az inspirációim és a blog tartalma mindig a pillanattól függ. Ezeket hetente változtatom, mindig egy másik tervezőbe vagy ötletbe szeretek bele, de egy hely esztétikája is ugyanúgy tud inspirálni. Az elmúlt nyáron például a sportokért és a bokszért voltam oda.

Mit jelent számodra a divat?
Néhány ember összekeveri a divatot és a trendeket. Nem hiszem, hogy a divat csak új trendek sokasága lenne, amiket éppen mindenki hord. Szerintem a divat egy lehetőség, hogy megmutassuk, kik is vagyunk valójában, megmutassuk, amit érzünk, hogy milyen vallást követünk... Néhány ember nem tudja azt viselni, amit szeretne, de ez a vallásától vagy az országtól függ, ahol lakik. Nem hiszem, hogy a divat csak a ruhákról szól. Szerintem a divat szinte mindent magában foglal, akárcsak a művészet, és a földrajzból, zenéből, filmekből stb. táplálkozik.

Mi a kedvenc ruhadarabod?
Minimalista vagyok, ezért szeretem az alapdarabokat, főleg a fekete felsőket, pólókat és az egyenes szárú nadrágokat. E zeket bármikor viselhetem.

Ha szívesen böngésznéd Pedro blogját: darkwingscity.blogspot.com


Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett