Divat

Peplum: az új kedvenc. De mi az valójában?

Molnár Katinka 2012. 05. 25.

A 2012-es tavasz/nyári trendek bemutatóit nézve már sejteni lehetett, hogy egy új őrület van születőben. A peplum, vagyis a felsők, szoknyák és ruhák derékrészét finoman körülölelő fodros rátét reneszánszát éli.

A divat állandó körforgását mutatja, hogy már a 30-as és a 40-es években is használták a divattervezők, hogy egy kicsit megbolondítsák vele kosztümjeiket. 2012-re nemcsak a kosztümök, hanem felsők, blúzok, ruhák, zakók díszévé is vált. A nagy divatházak kifutóiról lassacskán bekúszott a tömegmárkák kínálatába, onnan pedig a gardróbunkba is.
Nagy előnye, hogy még egy egyszerű darabot is izgalmassá és egyben nagyon nőiessé tud varázsolni. Sokaknak jól áll, de nem mindenkinek. A fodrok gyönyörű, nőies alakot kölcsönöznek azoknak, akik nem a szerencsés homokóra alkatúak táborába tartoznak. Ám akik csípőben erősebbek, jobb, ha odafigyelnek vásárláskor, mert lehet, hogy ez a kis fodor pont ott erősítené őket, ahol nem kellene.

Hogyan viseljük?
• Egy egyszerű fehér vagy fekete peplumfelső sötét nadrággal, esetleg farmerrel párosítva akár az irodában is megállja a helyét.
• Feltűnőbb kiegészítőkkel az esti partira is elmehetünk benne.
• Esküvőre jó választás egy peplum ruha, valamilyen lágy pasztellszínben.

 

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett