Arcok

Az első szerelem örökké tart

Lami Juli 2012. 07. 03.

Egyik kedvenc nyári regényünk az újrakezdésről, a szerelemről és persze csodás ételekről szól. Azaz az életről, ami igenis édes. Villáminterjú Papp Diánával.

Az első szerelem örökké tart

Melyik volt életed legjobb szerdája? És melyik volt életed legjobb habcsókja?

A legjobb szerdát nem tudom, és ez a kérdés rávilágított arra, hogy soha nem jegyzem meg, hogy a számomra fontos események milyen napokra esnek. A dátum az még hagyján, de ezek szerint semmi több. Egy jó szerdát viszont mégis csak tudok, a könyvbemutatóm szerdáját, a kiadó úgy intézte, hogy aznap legyen. És persze habcsók is volt. De a kedvenc habcsókom az, amit a nagymamám süt. Annak benne is van a receptje a regényben. És milyen érdekes, a főhős is a nagymamája receptjeként beszél róla.

Mit olvasol éppen?

Nora Ephron: Sirámok a nyakamról és más hervasztó történetek. Nem először olvasom, a rendezőnő halála az oka, hogy újra a kezembe vettem.

Kik inspiráltak regényed írásakor?

A kanapén ülve laptoppal a kezemben nem gondoltam arra, hogy valaki inspirálna. Legfeljebb abból a szempontból, hogy a húgom mindig nógatott, dicsért, próbált feldobni, motiválni, hogy folytassam. Aztán egy idő után már az életre kelt szereplőim inspiráltak. Nagyon érdekelt, hogyan alakul a sorsuk, hogyan reagálnak különböző helyzetekre. De azért vannak kedvenc szerzőim, akik hatással vannak rám, ilyen például AdrianaTrigiani vagy Nicole Krauss.

Hiszel abban, hogy az első szerelem örökké tart?

Az első szerelem örökké tart. Ha egy kicsit vagy nagyon haragszunk is, netán gyűlöljük őt, egy idő után ez is eltompul, és már tényleg csak a szépre emlékezünk. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ki kell erőltetni egy újratalálkozást.

Ki a kedvenc lányregény-hősöd?

Sidda Walker a Vagány nők Klubjából.

Ajánlj egy filmet az Elle olvasóinak!

A Lopott szépség,  Liv Tylerrel, Jeremy Ironsszal, Jean Marais-val, gyönyörű tájakon, csodálatos hangulattal. Jé, és az is egy kicsit az első szerelemről szól.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett