Arcok

A mesés Blake Lively

2012. 05. 08.

Soha nem hitte volna, hogy színésznőként végzi, ám a soros közbeszólt – ma pedig Hollywood egyik leghíresebb és legjobban öltözött személyiségének tartják. Blake Lively élete mintha csak a mesékből lépett volna elő...

A mesés Blake Lively

Öt gyerek közül a legfiatalabbként Burbankben nőtt fel, a Warner Bros. tőszomszédságában. Édesanyja tehetséggondozással foglalkozott, édesapja pedig angoltanár és színiinstruktor volt. Mindezek ellenére Blake majdhogynem akarata ellenére lett színésznő, úgy, hogy szülei színészóráin ő is beszállt az improvizációs játékba. „Nem volt bébiszitterünk, úgyhogy engem is magukkal vittek." Gyerekkorából Lively nem arra emlékszik, hogy tinimagazinokat olvasgat és Hollywoodról álmodozik, hanem arra, hogy a konyhában Martha Stuart Living magazinjának régebbi számait tanulmányozza, és édesanyjával hetente kétszer elmennek Disneylandbe, amolyan anya-lánya kapcsolatépítésre.

Ám ahogy ezt a tündérmesék minden valamirevaló szerelmese tudja – és Lively tisztában van vele, hogy az ő élete bizony tündérmese –, a sors kijelölte útról letérni nem lehet. 16 évesen a bátyja unszolására elment egy meghallgatásra, és egyből meg is kapta a Négyen egy gatyában egyik szerepét. És akkor az addig csak az iskolai balettban ugráló tinilányból egy csapásra országos hírű sztár lett. És mivel a képernyőn idősebbnek néz ki a koránál, könnyű elfelejteni, hogy Blake mindössze 19 éves volt, amikor A pletykafészek miatt New Yorkba költözött, ahol Chelsea városrészben bérelt egy parányi garzont.

És noha egész kicsi kora óta érdekelte a design és a divat, öltözködés terén a középiskola végéig a kényelmet részesítette előnyben. A Pletykafészek első évadának a forgatásán például végig melegítőben és edzőcipőben jelent meg. Átalakításába a sorozat jelmeztervezője, Eric Daman kezdett bele, de az i-re a pontot Michael Kors tette fel. A tervező őt vitte magával 2007-ben egy jótékonysági gálaestre, ám előtte megengedte neki, hogy azt válassza ki a ruhái közül, amelyiket csak akarja. Blake egy emlékezetes, hosszú uszályú sárga ruhát választott, ami aztán heves reakciókat váltott ki a divatblogszférában. Ez volt hát a kezdet, ma pedig ott tartunk, hogy Livelynak saját bevallása szerint 600 pár cipője van, amiket különböző helyszíneken tárol New York-szerte. És továbbra is maga választja ki a ruháit, nem kér segítséget stylisttól, bár a barátainak enged némi beleszólást. „Amikor valahová ki kell öltöznöm, küldök egy képet a ruhámról Christian Louboutinnek, hogy mondja meg, milyen cipőt vegyek fel hozzá."

Még több érdekességért a színésznőről lapozzuk fel az Elle magazin áprilisi számát!

Forrás: Ellemagazin.hu

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett