Living

Könnyű nyári tészta cukkini- és tökszalagokkal

ELLE 2016. 08. 05.

Amikor nyáron tésztáról beszélünk elsőre mindig a hideg majonézes tésztasaláták, vagy sajtos pennék jutnak az eszünkbe. Pedig 2016 egyik legnagyobb trendje a cukkinispagetti, vagy tökspagetti, ami egy kis joghurttal és csilivel tálalva a legfinomabb könnyű nyári vacsoránk lesz, amit valaha is ettünk.

recept-elle

Hozzávalók:

300 gramm tészta

3 csésze tök és cukkini vékony szeletekre vágva

2 teáskanál kendermag

recept-elle

1 marék friss bazsalikom

1 natúr joghurt

250 gramm feta sajt

2 teáskanál olívaolaj

2 teáskanál citromlé

1 gerezd fokhagyma

só, bors

recept-elle

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tésztát, majd miután lecsöpögtettük tegyük egy nagy tálba a vékonyra szeletelt tökkel, cukkinivel, valamint a kendermaggal.
  2. Egy turmixgépbe tegyük bele a bazsalikomot, a joghurtot, a feta sajtot, az olívaolajat, öntsük hozzá a citromlevet, fűszerezzük sóval és borssal, és a fokhagymáról se feledkezzünk meg.
  3. Az így elkészült szósz háromnegyedét keverjük össze a tökkel és cukkiniszeletekkel ízesített tésztával. A Megmaradt szósszal tálaláskor locsoljuk meg, és csipetnyi bazsalikommal, és szárított csilivel fűszerezzünk!

Extra tipp: Legegyszerűbben a zöldséghámozónk segítségével tudunk csinos kis tök és cukkiniszalagokat készíteni.

Forrás: www.naturallyella.com

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett