Living

Egyszerű epres boldogság

2012. 06. 10.

Meleg nyári délutánjainkat feldobhatjuk ezekkel a könnyen elkészíthető, ám annál finomabb epres receptekkel.

Egyszerű epres boldogság

Eperkrém

Hozzávalók:

500 g zamatos eper

500 g mascarpone

2 tojássárgája

1 szál vanília

80 g porcukor

1 csokor friss menta

6 darab keksz

Elkészítési idő: 10 perc

 

Mossuk meg és centrifugázzuk össze a mentát. Tegyük ezt bele egy kis edénybe az eperrel, a porcukorral és körülbelül 6 kanál vízzel, majd forraljuk 5 percen keresztül, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Verjük fel a porcukrot és a tojássárgáját, majd adjuk hozzá a mascarponet és a vaníliarudat. Ezt addig kevergessük, amíg egy csomómentes krémet kapunk belőle. Ez után adjuk hozzá a korábban felforralt mentát, majd tálaláskor a zamatos epreket sorakoztassuk fel a kiöntött krémben.

Tipp: tálaláskor rétegesen tegyünk kekszet, díszítésképpen pedig használjunk fel néhány eperszeletet.

 

Fűszeres epres-gyömbéres leves

Hozzávalók:

800 g eper

80 g friss gyömbér

1 dl cukorszirup

Elkészítése: nagyon könnyű

Elkészítési idő: 17 perc

 

Hámozzuk meg a gyömbért, mossuk meg a friss epreket majd daraboljuk őket össze. Öntsük bele a cukorszirupot egy kis tálba és lassú tűzön melegítsük. Hagyjuk forrni, majd adjuk hozzá a gyömbért és az epret. Közben vegyük le a tűzről, és 10 percig kis lángon főzzük, hogy a szirup tudjon sűrűsödni. Ez után újra tegyük a tűzre.

Tipp: tálaláskor díszítsük egy pár szelet gyömbérrel.

 

Különleges nyári saláta

Hozzávalók:

2 édeskömény

500 g eper

50 g parmezán

1 citrom

2 kanál olívaolaj

bors

Elkészítési idő: 15 perc

 

Mossuk meg az édesköményt és vágjuk vékony szeletekre (zöldséggyaluval vagy egy éles késsel). Mossuk meg az epreket is, szedjük le a szárukat és rázzuk le őket. Szeleteljük fél centis darabokra. Keverjük össze az olívaolajjal, majd tálaláskor szórjuk meg egy leheletnyi borssal és parmezánnal, a leöblített citromból pedig reszeljünk a salátára. Végül vágjuk ketté a citromot és a gyümölcs levével ízesítsük az elkészült ételt.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett