Living

Kakukkfüves-sáfrányos penne

2012. 06. 07.

Hozzávalók 4 személyre:

32 dkg penne

2 zacskó sáfrány

12 dkg provolone sajt

5 dkg parmezán

1 szál kakukkfű

feketebors

Kakukkfüves-sáfrányos penne

Főzzük meg tésztát sáfránnyal ízesített, sós vízben. Reszeljük a provoloné egy tálkába, és adjunk hozzá annyit a tészta főzővizéből, hogy krémes állagú legyen. Szűrjük le a tésztát, adjuk hozzá a provolonekrémet, a kakukkfű-levélkéket, és keverjük gyorsan össze. Frissen tálaljuk, de előtte még szórjuk meg a parmezánforgáccsal és a frissen őrölt borssal.

 

Ötlet: a sáfrányos tészta maradékát jól fel tudjuk használni nápolyi omletthez: verjük fel a tojást (a mennyisége a tészta mennyiségétől függ: 10 dkg-hoz 2 tojás kell), keverjünk hozzá egy szál felaprított petrezselymet és a tésztát. Öntsük tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük sütőbe, amíg aranyszínűre nem sül.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett