KultBlog

Nekem csak Budapest kell

Edit 2012. 06. 29.

Baráti társaságomban mindig nagy fejtörést okoz, hogy hogyan töltsük el minél színesebben a szabad estéinket. Az elvárásaink sokrétűek… Legyen nem mindennapi, emlékezetes, és használjuk ki tartalmasan szabad óráink minden pillanatát. Örömmel nyugtáztuk, hogy Budapest mindig tartogat számunkra meglepetéseket.

Vásárlás utáni lazítás a Starbucksban

Megnyitotta kapuit a Starbucks Magyarország hetedik, egyben legújabb kávézója a Deák Ferenc tér és a Fashion Street sarkán. És itt aztán tényleg minden lehetséges. Az amerikai nagyvárosi piacok hangulatát idéző kávézó a lehető legjobb választás egy vásárlással eltöltött nap után. Ha pedig egyedül vagyok, a kedvenc Frappuccinom és egy jó könyv társaságában tökéletessé teszem a délutánom.

Az idén kétéves magyar Starbucks új üzletének megnyitásáról népszerű hazai divattervezők is megemlékeznek, akik saját tervezésű tumblert készítenek a Starbucks számára. A kezdeményezéshez Anh Tuan, Benus Dani, a k e p p Showroom, Mojzes Dóra, Nanushka, Pazicski Miklós (Enjey), Sármán Nóra, Szegedi Kata, Tamara Barnoff és Tomcsányi Dóri csatlakozott.

(Részletek a www.facebook.com/Starbucksmagyarorszag oldalon)

Ha film, akkor francia…

A Francia Intézetnek hála, idén ismét a programjaink között szerepelhet a Kertmozi a Holdudvarban című filmfesztivál. Hétfő esténként a Margitszigeten többek között olyan francia filmeket nézhetünk meg, mint a Valaki más élete. A vígjáték főszereplője Juliette Binoche, aki a filmben egy reggel arra ébred: ismét huszonöt évesnek érzi magát, és egy olyan kapcsolatban él, amelyik valójában éppen az utolsókat rúgja. Arra is ráébred, hogy mindössze négy napja maradt, hogy visszahódítsa élete szerelmét, a férjét. Hétfő esti kultúrprogram, igazi francia filmekkel. Jó választás.

A következő vetítés: 2012. július 2. 21:00 óra Valaki más élete

További filmek a Kertmozi a Holdudvarban c. filmfesztivál keretében:

A fa

Július 9. 21.00

Beszélj róla

Július 16. 21.00

Legfelső emelet balra

Július 23. 21.00

Egy rendező, két film: Defekt és A világ nők nélkül

Július 30. 21.00

A filmek előtt L'Occitane en Provance, Funzine, Francia Intézetes és Holdudvaros ajándékokat sorsolnak.

Esti fényben úszó jókedv

A főváros legnagyobb tóparti nyaralója május 19-én nyitotta meg kapuit a 200 éves Városligetben. A műjégpálya nyári csónakázótava programkavalkáddal, koncertekkel, élő rádiós és televíziós bejelentkezésekkel várja a szórakozni, szurkolni és kikapcsolódni vágyókat. A Tóparti sétány kulináris élvezetekkel csábít – kávézóba, sörkertbe és borbárba is beülhetünk. Megfizethetetlen nyári élmények festői környezetben, megfizethető áron.

Az aktuális programokat a www.nyaratavon.hu weboldalon találod meg.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett