KultBlog

Rendhagyó kiállítás az utcai divatról

Rita 2012. 06. 29.

Amikor először hallottam a Kiscelli Múzeumban megrendezett Street Fashion kiállításról, rögtön tudtam, ott a helyem. Egyrészt azért, mert rajongok az utcai divatért, másrészt pedig a Kiscelli Kastély miatt.

Ha valaki még nem járt volna ebben a 18. századi épületben – ami a 20. század eleje óta működik múzeumként – elárulhatom, a templomtérbe érve egészen biztosan misztikus érzés keríti majd hatalmába. Engem legalábbis mindenképpen.

Ebben a miliőben lehet megtekinteni a június 22-én megnyílt kiállítást, ami a magyar utcai divatot öleli fel a 20. század elejétől napjainkig. Mindezt úgy, hogy a fortepan.hu jóvoltából biztosított, egykori trendeket felvonultató képeket párhuzamba állítja a streetfashionbudapest.hu gyűjteményében szereplő fotókkal. Ezen kívül megnézhetjük a magyar divatéletben tevékenykedők egy-egy öltözetét – nem is akármilyen formában – és interjúkat is hallgathatunk velük, valamint egy óriás kivetítőn videókat nézhetünk az utcai divat képviselőiről. Aki pedig úgy gondolja, saját street fashion képeit is kiállítaná, megteheti... vagy éppen otthagyhatja néhány divatereklyéjét az utókor számára.

Nagyon izgalmas volt az elmúlt korok divatjáról olvasni, és megtudni, milyen kulturális élmények érdeklik a mai divatrajongó fiatalokat.  Külön említést érdemelnek még azok a képek, amelyeken az egyes szubkultúrák szereplői kapnak kiemelt figyelmet.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett