Backstage

Holdfényparti a teraszon

Nóra 2012. 07. 30.

Mit jelent teliholdkor koktélt inni egy Dunára néző teraszon? Hát varázslatos élményt!

Holdfényparti a teraszon

Én legalábbis ezt a megfejtést írnám bele az álmoskönyvembe, már ha valaki felkérne rá, hogy Krúdy nyomdokaiba lépjek. De azt hiszem, akik egyébként kételkednek a jóstehetségemben, azok is igazat adnak nekem: nyári estéken a legjobb pesti program koktélmustrát tartani az Aqva Lounge Bar teraszán, és a kényelmes fotelekben üldögélve élvezni a Gellért-hegy, a Vár és a Duna panorámáját.

A kánikulai szezon legnépszerűbb koktéljai kétségtelenül a hideg Passion Fruit Mojito Havana Club rummal, friss zöldcitrommal, mentával, cukorral és maracujapürével, illetve az Aqua Coke érlelt nicaraguai rummal, erdei gyümölcs dzsemmel, kahluával, kólával és vanília jégkrémmel. Mellettük azonban az idei nyár nagy nyertese mindenképpen a bodza, amely New York bárjai után nálunk is hódít. Az Aga V elnevezésű koktél például bodza, Cointreau, friss lime, 100 % Agave Blanco tequila tört jégen és ehető virágok kombinációját jelenti, míg az Elderflower 33, nevének megfelelően ginből bodzából és friss citromból készül. Bodzamániásoknak (vagyunk néhányan) kötelező, másoknak ajánlott.

Érdemes időben érkezni, mert minden délután 5 és este 7 között féláron kóstolhatjuk meg a koktélokat a Budapest Marriott Hotelben található bárban. Emellett déli 12 és este 10 között a kávézó sütibüféjében annyit ehetünk a szálloda mestercukrásza által megalkotott édességekből, szezonális finomságokból és friss gyümölcsökből, amennyi csak belénk fér. Egy kávé és egy pohár pezsgő is jár hozzá, illetve nyáron déltől este 7-ig a sütibüfé árában a korlátlan pezsgőfogyasztás is benne van.

Az Aqva bárban koktélozni mindig kellemes, de igazán felejthetetlen élményt akkor ad, ha a feljön a telihold. A legközelebbi holdtölte-partin, augusztus 2-án este nyolc és éjfél között Felhő & Iza Széles élő zenéje mellett kipróbálhatjuk a telihold mágikus energiájával való gyógyítást, este tízig féláron válogathatunk a koktélkínálatból, ráadásként pedig megkóstolhatjuk a szintén a nyár sztárjainak számító, áfonyával és eperrel készült Aperol variációkat.

Szólj hozzá! - Eddig 0 hozzászólás érkezett